Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно лампа на арматурното табло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно лампа на арматурното табло

Здравейте,колеги!На таблото ми светва червена лампа-при натискане на спирачките,която означава,че са ми износени накладките,но те не са със сигурност-проверил сам и четерите колела!Така,че каква би могло да бъде причината тази лампа да свети?Благодаря ви предварително!Поздрави!
    Alfa Romeo 146ti,Alfa Romeo 156 1.8TS

Имаш проблем в спирачна система
    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
    Nissan Qashqai 2,0 140hp
    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Като стана въпрос за лампичките по арматурното табло , има ли някъде на български коя за какво е , че нищо не разбирам от тоя италянски в сервизната книга
      Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Спирачките ми даржат перфектно,както беше преди да ми светне ази лампа,какво по-точно имаш впредвид за спирачната система?

Comment

Нивото на спирачната течност ти е малко.Трябва да се долее! Това е , но огледай за течове дори и вътре кадето е педала.
          146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

айде да не пускам нова тема, ще се вкл. тук:

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
            Нивото на спирачната течност ти е малко.Трябва да се долее! Това е , но огледай за течове дори и вътре кадето е педала.
            и моята е така, но нямам течове
            едно 'майсторче' ми каза, че от спирачния апарат влизала към цилиндрите и от ауспуха излизал бял пушек...изобщо не знам дали е възможно, ама наистина си ми попушва едно сивкаво, особено като е студена.... не знам, може и да си въобразявам, ама ако някй от компетентните колеги има идея ще се радвам да я сподели!
            П.С. забравих да кажа: доливам около 150 мл/месец..
            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
            x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от galin-hristov Покажи съобщение
              Здравейте,колеги!На таблото ми светва червена лампа-при натискане на спирачките,която означава,че са ми износени накладките,но те не са със сигурност-проверил сам и четерите колела!Така,че каква би могло да бъде причината тази лампа да свети?Благодаря ви предварително!Поздрави!
              Колега, зависи коя лампа ти свети, ако е тази за ръчната най-вероятно ти е малко спирачната течност или друг проблем по спирачната с-ма. А ако е една със кръгче и прекъснати линии (накладки) си виж предна лява накладка-там е кабела,ако не е достатъчно изтрита (в нея има една жичка дето на 2/3 от феродото се докосва до диска и подава маса на лампата на таблото) виж около макферсона да не се е претрила и да ти прави проблем!
              Успех!

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                айде да не пускам нова тема, ще се вкл. тук:

и моята е така, но нямам течове
                едно 'майсторче' ми каза, че от спирачния апарат влизала към цилиндрите и от ауспуха излизал бял пушек...изобщо не знам дали е възможно, ама наистина си ми попушва едно сивкаво, особено като е студена.... не знам, може и да си въобразявам, ама ако някй от компетентните колеги има идея ще се радвам да я сподели!
                П.С. забравих да кажа: доливам около 150 мл/месец..
                Аз не мога да си обясня как ще ти влиза спирачна течност в цилиндрите?????????
                Влиза ти антифриз евентуално!
                Когато е запалена слагаш ръка на аспуха и виж какво ще се налипи по нея ако е антифриз ще има пара и ще е мазна ръката.
                Ако искаш върви в ЕКСПРЕСА и търси Пачо кажи му че аз те пращам.Той е майстор на БОШ и даже кара 145а.
                УСПЕХ

Comment

Благодаря ви,колеги!.Ще проверя това,което ми казахте и ще пиша за резултата!Поздрави!!!

Comment

Аз не мога да си обясня как ще ти влиза спирачна течност в цилиндрите?????????
                    Влиза ти антифриз евентуално!
                    Когато е запалена слагаш ръка на аспуха и виж какво ще се налипи по нея ако е антифриз ще има пара и ще е мазна ръката.
                    Ако искаш върви в ЕКСПРЕСА и търси Пачо кажи му че аз те пращам.Той е майстор на БОШ и даже кара 145а.
                    УСПЕХ
                    мерси, колега
                    проблема е, че съм с вода... а и аз също не мога да си обясня такава дивотия... (не че мноо разбирам де)
                    а габровския ЕКСПРЕС ли имаш предвид? щото там познавам двама Пачо-вци (единия не е вече там), а другия не знам да кара 145...
                    x145 1.6 boxer

Comment

Колеги, имам една странна лампа на таблото-представлява седалка и на нея обърната седалка с човек,или нещо подобно. За какво може да е?
                      Нека ако някой има картинка с индикациите да я постне за да направим една нова тема с описание на всички лампи по таблото!
                      Мисля, че ще има интерес....
                      Предварително благодаря!

Comment

Първоначално публикувано от alfapz Покажи съобщение
                        Като стана въпрос за лампичките по арматурното табло , има ли някъде на български коя за какво е , че нищо не разбирам от тоя италянски в сервизната книга

Хиляда триста петдесет и един кубически сантиметра сърце ...

Comment

Тоя пич е млад да в Габровския.Като влезеш в сервиза най дясната клетка е.Кажи му че Владо от Пловдив те праща.Кара 145ца.

Comment

Тоя пич е млад да в Габровския.Като влезеш в сервиза най дясната клетка е.Кажи му че Владо от Пловдив те праща.Кара 145ца.
                            мерси колега
                            ще намина, да видим какво ще излезе...
                            x145 1.6 boxer

Comment

колега, какво стана с накладките? видя ли откуде ти е проблема? моята лампа също свети и на мен ми казаха, че имало датчик, който опира и всички го откачвали, защото дразни. утре и аз ще видя моята. Но да знаеш 4е не е от течността. моято си е на ниво, така че е от датчика.

sigpic
                              Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                              http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Working...
                              X